Molskis,

Tässä hieman historiikkia suuren suosion saavuttaneesta Mopoendurancesta:

Alkunsa tämä hienoista hienoin laji on saanut ilmeisesti Imatralta , jossa Imatran Moottorikerho on tiettävästi järjestänyt Mopoendurance kilpailuita jo 90-luvun alkupuolella. Virtasalmella on myös ajettu 90-luvulla joitakin kertoja, jopa 24h pituisia kilpailuita.

Kilpailut ajetaan kestopäällyste, hiekka/sora tai niiden yhdistelmä radoilla ns sekaradoilla.Kilpailujen kesto on 2h-24h. 3-4 kuljettajaa/joukkue.

Vuodesta -98 lähtien 6h-kilpailuita on Vammalassa järjestetty jokaisen vuoden huhtikuun viimeisenä lauantaina. Vuonna 2000 järjestettiin poikkeuksellisesti myös lokakuussa toinen kilpailu.
Vuoteen 2007 saakka kilpailut ajettiin Vammalassa , vuonna 2008 siirryttiin Alastaron Moottoriurheilukeskukseen väljempiin tiloihin, jossa kilpailut jatkossakin järjestetään.

2010 kisataan siis jo neljättätoista kertaa. Nykyään suurempia Mopoendurance kilpailuita on ollut vain kaksi , Vammala MopoEndurance ja Helsinki MopoGP. Uutena järjestäjänä vuonna 2010 tulee mukaan Nummelan moottorikerho 6h-kisalla. No, Nummelan kisa peruuntui, toivottavasti vain siirtyi vuodelle 2011.

(Ja niinhän siinä kävi, siirtyi ja ajettiin onnistuneet kisat 2011).

2010 saimme myös hieman muutoksia sääntöihin , joista ehkä suurimpana 4t mopedien max 75cm3 moottori. Tämä muutos ei kuitenkaan aiheuttanut valtaisaa 4t lisäystä kalustossa.

Vuodelle 2011 saatiin myös uusi luokkajako: Sportti , Proto , Classic ja Classic Pappa. Lisäksi kisataan yleiskilpailun voitosta. Luokista tarkemmin lajin säännöissä. 4t mopedit saivat vielä 15cm3, joten max kuutiotilavuus on nyt 90cm3. Eiköhän jo ala löytyä kilpailukykyistä kalustoa.

Mukaan sitten uskaltautui jo 1 kpl Classic joukkue (yleiskilpailun 7) , ennakolta paljon kysyttyyn luokkaan.

Protoluokassa oli jo useampia teamejä, ja luokka olikin hienosti mukana kisaamassa yleiskilpailun voitosta.

2011 kaudella ajettiin 4 kisaa, Vammala 6h MopoEndurance , Nummela 1 MopoChallenge, Imatra 24h ja Helsinki MopoGP.

2012 tulee lisäksi ainakin Ylöjärven 6h-kisa. No juu, ei sitten tullut.

2013 Nelikot 110cm3, alkaisiko jo kulkee, rakentelu toki on tärkeä osa lajia.

Kilpailun järjestäjillä on oikeus valita luokat jotka kilpailussa ajetaan. 

Oikeus kirjoitus- ja asiavirheisiin pidätetään.