Säännöt pdf tiedostona

Mopoendurance cup säännöt 2017 1.1

Yleistä

Vuoden 2017 mopoendurance cup käsittää 3 osakilpailua. Kilpailuissa noudatetaan SML:n mopoendurance sääntöjä. Kilpailujärjestäjät voivat valita kilpailussa mukana olevat luokat. Nämä säännöt koskevat mopoendurance cup:a eivätkä siten rajoita yksittäistä mopoendurance kilpailua.

Kilpailut ja alustavat päivämäärät:

HäMK 2h mopoendurance 6.5.2017 Sekarata

SuSeKa 6h mopoendurance 5.8.2017 Asfalttirata

Helsinki MopoGP 2.9.2017 Asfalttirata

Joukkueet

Joukkueessa saa kauden aikana olla enintään 5 eri henkilöä. Väärinkäytösten estämiseksi yksittäisen kilpailun järjestäjä luovuttaa osallistujaluettelon cup pisteiden ylläpitäjälle tarkistamista varten. Osallistujaluettelo sisältää kilpailun ilmoittautumisessa varmistetut osallistujat. Mikäli johonkin osakilpailuun osallistuu 6. kilpailija, hylätään joukkueen suoritus Cup kilpailussa tämän osakilpailun osalta. Cupin joukkueeseen hyväksytään maksimissa viisi ensimmäistä ilmoitettua kuljettajaa. Lue myös ”palkinnot”.

Joukkueen nimi

Joukkue käyttää samaa nimeä koko kauden.

Luokat

Cup kilpailuluokkina ajetaan Yleiskilpailu, Sport ja Proto. Luokkaa saa vaihtaa kauden aikana. Eri luokissa hankittuja pisteitä ei siirretä toiseen luokkaan.

 

Kilpailunumerot

Cupiin osallistuvat kilpailut sitoutuvat yhteisen kilpailunumerorekisterin käyttöön, näin joukkueella on sama numero koko kilpailukauden ajan. Kilpailunumerot on varattavissa www.mopoendurace.com /cup sivustolta. Cupiin osallistuvien mopojen numeroiden pohjavärit ovat seuraavat: Sport punainen ja Proto vihreä. Numerot valkoisella värillä.

Ilmoittautuminen

Cup:iin ilmoittautuminen on voimassa kauden loppuun asti. Jokaiseen yksittäiseen kilpailuun on ilmoittauduttava erikseen. Cup:iin ilmoittautuminen tapahtuu www.mopoendurance.com / Cup sivuston kautta. Cup:iin on ilmoittauduttava ja maksettava osanottomaksu ennen sitä kilpailua, josta haluaa Cup pisteitä.

Osanottomaksu

Osanottomaksu käsittää ainoastaan CUP osallistumisen. Jokaiseen kilpailuun peritään erillinen kilpailun järjestäjän ilmoittautumismaksu sitä kilpailua varten. Vuoden 2017 Mopoendurance Cup:in osanottomaksu on 40 euroa / joukkue.

Palkinnot

Yleiskilpailun kuusi parasta joukkuetta palkitaan. Palkintojen jako tapahtuu viimeisessä kilpailussa palkintojen jaon yhteydessä. Palkintoja on enintään 4 kappaletta joukkuetta kohden.

 

Pistejärjestelmä

Pisteet jaetaan tulosluettelon sijoitusten mukaan. Cup:ssa jaetaan jokaisesta osakilpailusta pisteitä viidelletoista parhaiten sijoittuneelle kuljettajalle seuraavasti: 1=25, 2=20, 3=16, 4=13, 5=11, 6=10, 7=9, 8=8, 9=7, 10=6, 11=5, 12=4, 13=3, 14=2, ja 15=1.

 

Tulosluettelo

Tulosluetteloon hyväksytään maaliin tulleiden lisäksi keskeyttäneet joukkueet, jotka ovat ajaneet vähintään 1/3 (pyöristetään alaspäin) oman luokan voittajan kierrosmäärästä. Kilpailun päättyessä ei mopon tarvitse ylittää maalilinjaa.

Kauden loputtua kilpailijoiden päättyessä tasatulokseen paremmuuden ratkaisee osakilpailuiden ensimmäisten, toisten, kolmansien jne. sijoituksien määrien mukaan tässä mainitussa järjestyksessä.

Ellei eroa näinkään saada syntymään, katsotaan paremmaksi se joukkue jolla paras sijoitus on saavutettu myöhäisemmässä kilpailussa.

 

Tuloksien julkaiseminen

Ajantasainen tulos on nähtävissä www.mopoendurance.com / Cup sivustolla. Muut tahot voivat halutessaan julkaista saman tuloksen.

 

Peruuntuminen

Jo käynnissä oleva cup voi peruuntua. Peruuntumiseen voi johtaa esim jonkun osakilpailun peruuntuminen. Jos osakilpailun peruuntumisen seurauksena kauden aikana on vähemmän kuin kolme (3) osakilpailua cup peruuntuu. Jos kuitenkin peruuntuva osakilpailu on kauden viimeinen ja peruuntuminen tapahtuu myöhemmin kuin palkinnot on hankittu, cup katsotaan päättyneeksi ja palkinnot jaetaan sen hetkisen pistetilanteen mukaan. Peruuntumisen tapauksessa osallistumismaksut palautetaan, edellyttäen että maksuyhteys tiedusteluun saadaan vastaus kohtuu ajassa.